spontanutgång

ja det kan man verkligen kalla det!! igår skulle bara elina helt enkelt ha med mig ut, och eftersom jag jobbade tills 22.15 vart de liiiite stressigt. jag hann: åka hem, äta, duscha, byta om, dricka 2 glas vin på 30 min! sen gick ja o tommi in till elina o jocke och stressdrack o surra ;) blev momento och det började med karioke, hahaha!! tur man var på g. dansade hela kvällen o sen blev de massa massa strul. tur man inte kommer ihåg så mycket ;) för idag är alla glada igen:D

sååå, imorse var jag verkligen inte pigg. hade världens äckligaste sår mitt i handen med skinn och blödkött :S hmmm ja ramlade nog igår. de tog sammanlagt 3 timmar att: duscha, äta 2 mackor, dra på mascara, byta om och packa ryggan haha... tog fel SOM VANLIGT och trodde jag började 13.20, men var 13.50, så tommi och jag får runt o chillade i bilen;) kolla lite fina kvarter o lossades bo där....

skolan var sjuuukt jobbig, såg ungefär dubbelt och så kommer min lärare och säger "will you enjoy oss on listen-blabla" jag som knappt kan säga nej på engelska nickar, jahaa då ska man diskutera kolla på klipp, å herregud vad jobbigt.

nu måste jag rycka upp mig, ska till kina med mamma, mormor, moster o brorsan o käka =)

höger/vänster

för några veckor sedan var jag hos mormor på frukost och läste ST. där stod det en insändare om man ska gå på höger eller vänster sida när man går runt sidsjön, för den här damen hade fått hotfulla anklagelser när hon gått runt sjön att hon gått på fel sida. jag och mormor var helt oense om vilken sida man börgå på. hon säger nämligen att hon lärt sig sedan hon var liten att gå på VÄNSTER sida.
det här har jag stört mig på många år tidigare utan att riktigt tänka på det... när jag går runt sidsjön kommer det alltid en äldre människa och går på helt jävla fel sida och vägrar flytta på sig! så alla som går på rätt sida får byta sida bara för den envisa människan! så efter denhär insändaren har jag gjort en liten "kamp" haha.. för jag vägrar byta sida, och sedan byta tillbaka när den människan gått förbi, aldrig!! det har blivit en sån kamp att ibland har den ena fått gått ut i gräsmattan eller nästan gått in i mig haha helt galet!!!
så vad tycker ni? jag antar att det bara är yngre som läser min blogg;) vi kan ju jämföra såhär: om ni går i en korridor(skola, sjukhuset...) går ni på höger eller vänster sida? jag går iallefall på höger sida när det handlar om allt annat än en trafikeradgata(för där går man på vänster sida för att inte behöva ha trafiken i ryggen och ha bättre koll). men på andra ställen anser jag att man "är bilen" och man kör ju på höger sida, alltså går man på höger sida! ganska logiskt?? inga svårigheter att förstå, och man behöver inte skicka in en insändare när man ett flertal gånger fått hotfulla anklagelser att man går på fel sida, för då går man helt enkelt på fel sida dumma gamla tant! säkert är hon en av dem envisa som jag har mött...

en solig onsdag

nu ska jag ut på en soligpromenad runt sidsjön UAN elina :( buhuu... nämen jag tar med mig musiken, nästan lika underhållande! =) vädret är ju helt underbart!!! återkommer med en liten funderare sen innan jag drar och jobbar btw ;) 1 vecka tills jag får gå på boaaa wohooo:D

kände för att köra varann denna vecka ;) FIIINT



gå ur kyrkan

Visste ni att alla född innan 96- automatiskt blir medlem i svenska kyrkan och får betala en procentdel av lönen till kyrkan? De hade inte jag en aning om förrän jag såg att de dragit flera hundra på min deklaration. Om du tjänar 200 000kr på 1 år, går 2000kr av de till kyrkan. På 60 år blir den lilla summan 120 000kr och de tänker jag då fan inte betala till kyrkan!! Så nu har jag precis ansökt om utträde och fick papperen hem i veckan. Tycker det är sjukt att man automatiskt blir medlem i kyrkan när det bara är 16% i Sverige som tror på en personlig gud, och hela 77% är medlem.

Detta händer om du går ur svenska kyrkan:

- Om din partner är medlem i svenska kyrkan får ni gifta er i kyrkan, om inte, får ni välja ett civilt borgerligt giftermål. Ett civilt giftermål görs även av de som tidigare varit gift tidigare, eller de som vill ha ett enklare bröllop  utan religösa inslag. Du får ha vilka kläder som helst, allt från jeans till en bröllopsklänning. Vanligaste platsen är Statshuset eller Rådhuset, men man får i stort sätt gifta sig precis vart man vill. Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare, som kan vara en borgmästare, kommunalråd, rektor... Kostnaden är oftast gratis om du gifter dig kommunalt(Statshus eller Rådhus) annars tillkommer ersättning till vigselförrättaren.

- När man är medlem i kyrkan har man rätt att bli begravd i kristen regi. När man gått ur kyrkan får man betala en såkallad begravningsavgift som jag är osäker på kostnad, men den är betydligt lägre än summan du betalar in genom att vara medlem i svenska kyrkan. Istället för en traditionell begravning kan man hålla en civil borgerlig cermoni. En civil borgerlig cermoni begravning kan man ha precis vart som helst, inomhus, utomhus, i trädgården, vid havet... Du kan även ha den i kyrkan då prästen och församlingen bestämmer om kyrkorummet får användas. Vanligast att hålla begravningen är i krematorie- eller begravningskapell. Den som håller i begravningen(officiant) kan vara vem som helst, oftast en familjemedlem, annars har fonus utbildade borgerliga officianter.

- Du får fortfarande vara med på giftermål, begravningar m.m.

Det är superlätt att gå ur kyrkan! Fyll i samtliga rader: http://www.uturkyrkan.se/formular/ och skriv ut papperet och skicka till den kyrka du är skriven på, sen får du hem ett brev som ser ut såhär. Detta måste göras innan sista oktober.


foton sen i fredags


sunday

helgen är snart slut buhuu:( men den har varit kuuul!:D ifredags drog jag in till elina&jocke efter jobbet, blev lite vin ur min "JENNY" box som elina skrivit så fint ;) slutade med krogen och dans och drinkar.... hamnade hos dom och käkade DAGSBAKADE-ÖB-MACKOR HAHA!! lördag jobbade jag, lite trött... var på middag hos go mommo o sedan hade ja o elina FILMKVÄLLIZ ;) planerade inför vår kommande vecka: Lista: 1. prommisar 2. SOLA. 3. hitta på lekar tills min 20års dag. 4. hjälpa jenny att flytta in för hon är min bästa vän(a)!

nä nu ska jag snart på biiirsta med sandriiis, bjuder på en bild från fredags ;)


longing

var nere i min blivanade lägenhet nyss, om en vecka flyttar jag in:D:D ni fattar inte hur snygg den kommer bli!!

imorgon får jag lööön:D
imorgon blir de utgååång:D
om 13 dagar fyller jag 20år:D
om 17 veckor och 4 dagar åker vi jordenrunt:D

kom ju och tänka på en sak i veckan... jag kommer bara ha lite drygt en månads vinter... hur underbart är inte de????:D


ikväll blir det onsdagsmyyyys

onsdagar är härmed den bästa tv-mys-kvällen på hela veckan!!

19.30 Halv 8 hos mig
20.00 Idol
21.00 Berg flyttar in
22.00 Kungarna av tylösand

har laddat upp med vindruvor, dipp, godis o 2 sorters cirre(sourcreme till mig, potatischips till tommi(vad är det med killar och potatischips???) smakar nada!! nä nu blir de till att mysa ner sig i soffan bland mysfiltarna:D


idag blir det sallad till middag!!


english in ma azzz

heey! sitter och skriver ett brev till min "pen friend" på engelska såklart, haha tycker de ordet låter kul;) har en ganska stor ångest över att jag sket i skolan totalt på högstadiet, och nu syftar jag mest på den engelska biten, jag är verkligen dålig på engelska!! sjukt pinsamt, jobbigt och allmänt störande. jag vill kunna engelska mest av allt! men grammatiken dödar mig just nu.. hade förövrigt en "debate" på engelskan imorse, vad ska man säga? prata om skolsystemet på engelska en halvtimme är väl inte min starka sida haha... tur ja har nadja&jonna med mig på lektionerna;)

har väääldigt ont i ryggen just nu, har packat upp varor hela dagen på jobbet.. blää. jo förresten, min farmor fyllde hela 85 år idag, vi var och firade henne förut :) hon är min förebild när det gäller att vara ung för sin ålder, rapp i käften och stenklar i skallen, de är så de ska vara;)

visst är min nya bok fiiin?? :D den är på engelska, har läst 12 sidor på 2 veckor hehhe....



foton sen i fredags


val 2010

heey you. de är söndag, helgen är slut o ja är äntligen ledig en dag. fredagen vart ju bra sjuk när ja tänker på de såhär i efterhand. vart nog bra mycket vin när ja tänker efter... haha!! älskade mest att alliansen gav bort JÄTTE HAMBURGARE på torget kl 4 på natten hahah, eller att ja blev utlåst och börja tokböla och gömde mig i ett hörn hahha..... lördagen var bra jobbig... inge bra idé att gå ut o jobba dagen efter... låg i sängen och rodnade för mig själv när man tänker på gårdagen, ganska rolig känsla....

igår försökte ja o tommi komma underfund med vad vi ska rösta på... de gick inge bra

ska ner med pappa och rösta nu, måste rösta på moderaterna enligt han... kanske borde de, känner att ja inte är de minsta sosse, de känns lite svensson och de är de sista ja vill vara

ja gillar regn för då får ja använda mitt superdupersnygga paraply!!!


TUGGUMMITJÄJEN!!!!




den här bilden är ändå bäst.... tuggummit måste ju bara ramlat på matilda... annars är jag helt enkelt grym


Trasig

läste ut boken Trasig för några veckor sedan. det är en verklighetsbaserad bok som handlar om storbritaniens mest omtalade pedofilhärva. handlar om en tjej som utsätts för våldtäckter av sin styvpappa enda sedan hon var bebis, han säljer henne till alla möjliga personer och han utsätter även fler barn. jag tycker det låter som något man hört många gånger tidigare men den är riktigt jävla äcklig och hemsk och  en bok jag tycker alla borde läsa för att få veta vilka perversa människor det finns. tjejen som berättar om sitt liv har belönats med massa priser som årets modigaste kvinna och har flera företag som hjälper just utsatta barn, men även föräldrar som har barn som blivit utsatta. LÄS DEN!!


boxen är öppnad


RSS 2.0